La selecció de les editorials presents

Alvaro Sobrino, Sebastià Fàbregas i Jaume Pujagut. Foto: Rosa Llop—–

El panorama de les petites editorials és ric, divers i amb una gran capacitat de resistència. La selecció de les editorials ha estat basada en triar aquelles editorials que ens permetessin crear una representació de les diverses estratègies que les petites editorial fan servir per resistir en un panorama dominat per les grans corporacions i els canvis que esta suposant la digitalització del sector.

Així, en aquesta selecció hi trobem actituds emprenedores i llargues trajectòries. Hi trobem valors de resistència com l’especialització, la búsqueda de sinèrgies col·laboratives i el treball a la xarxa. Hi trobem debats sobre la sostenibilitat, les noves llicències per als drets d’autor, i els nous formats pel llibre. Tot plegat mirant de representar la varietat del panorama i entenent-lo prou obert per valorar, en alguns casos el disseny, en altres els continguts, i en la gran majoría, ambdues coses.

L’equip de comisariat ha estat format per Àlvaro Sobrino (activista de l’edició, fundador dels Premis Daniel Gil al disseny editorial i actual president de l’ADG-FAD), Jaume Pujagut (Professor, coleccionista apassionat i militant de les petites editorials), Sebastià Fàbregas (Lector incansable, llibreter emprenedor de mítiques llibreries barcelonines com la Central, i antic President del Gremi d’editors) i jo mateixa.

Però a més, per tal d’obtenir una opinió dels continguts el més oberta possible, entre el 3 i el 10 de novembre vam mantenir entrevistes amb diversos agents del món cultural afins a aquest tipus de propostes. Van passar a visitar la pre-selecció Vicenç Altaió, Oriol Bohigas, Daniel Cid, Antoni Clapés, Beth Galí, Antón Granero, Oscar Guayabero, Juan Insua, Juanjo Lahuerta, Albert Mauri, Toni Miserachs i Lalo Quintana. Moltes gràcies a tots.

2 responses to “La selecció de les editorials presents

  1. Colgaréis el listado de editoriales seleccionadas?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s