Definir Petita Editorial

Definir que és una petita editorial no ha estat gens fàcil, però durant el transcurs de la nostra recerca hem detectat alguns punts que en han permès de reflexionar-hi.

El primer ha estat definir que una editorial és una empresa de continguts i mercats, i que un editor és aquell que reconeix les possibilitats i les idees creatives que estan en desenvolupament i connecta els creadors amb el públic. Un editor és aquell que gestiona els detalls que fan possible que aquestes idees creatives es converteixin en realitat i la seva tasca passa per diferents estadis, des de la recerca de co-autors, il·lustradors, tipografies i impressors, fins a la definició d’un públic, un preu i un lloc on vendre’l. També hem trobat que es considera una empresa editorial a aquelles que publiquen amb una dedicació constant, situada entorn els 10 llibres l’any. Evidentment ser petita editorial va molt més enllà del número de llibres, però ajuda tenir un marge.

Així que finalment hem decidit definir petit editor com tot aquell que comença una empresa editorial amb l’objectiu de connectar els autors amb el públic (tot editor és petit quan comença), i també és petit editor tot aquell que no prima el rendiment econòmic per sobre de l’objectiu inicial, és a dir, tots aquells editors que tot i portar una llarga trajectòria mantenen voluntàriament el seu estat d’empresa petita.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s